داستان من (اولين تجربه من از خرید گیفت کارت)

دوست عزیزم سلام،
در اين مقاله قصد دارم دانستنی های دنیای گیفت کارت ها و تجربه خودم را از اولين خريد  گیفت کارت و ابهاماتی که با آن مواجه بودم، با شما در ميان گذارم.

 

قصه از سال ها پيش شروع شد. زمانی که درون جعبه کنسول ايکس باکسی که خريده بودم، يک گیفت کارت که به عنوان هديه در آن بود، توجهم را به خود جلب کرد. آن موقع اطلاعاتم درخصوص این کارت ها از جمله گیفت کارت کنسول ایکس باکس اندک بود و دقيق نمی دانستم چه کاربردهایی دارد و آيا من در ايران می توانم از آن استفاده کنم يا خير؛ اگر بله نحوه استفاده از گيفت کارت ایکس باکس که محصول يک شرکت آمريکايی است در ايران چگونه است؟ و سوالات مشابه دیگر در این خصوص! 

 

اين بود که جستجو در اينترنت را شروع کردم و پس از کسب کمی اطلاعات و اينکه فهميدم گيفت کارت در واقع يک کارت هديه مشابه کارت های اعتباری بانکی است که به صورت پیش پرداخت اعتبار آن قبلاً تامين شده است و پس از آن می توان بنا به نياز در برخی درگاه های فروشگاهی برای پرداخت هزينه از اعتبار آن کارت برای تسویه حساب استفاده نمود. و در همين جستجوها بود که با سوالات و پاسخ های جديدی مانند موارد زير مواجه شدم:

 

پرسش و پاسخ گیفت کارت

 

 

 

انواع گیفت کارت

 

 

گیفت کارت برندها و شرکت های مختلف چه تفاوتی با هم دارند؟

از يک منظر کلی، گیفت کارت ها يا همان کارت های هديه پيش پرداخت را می توان به دو نوع اختصاصی يا عمومی تقسیم کرد. همه گیفت کارت ها (چه از نوع عمومی يا اختصاصی) دارای اعتبار شارژ شده به ميزان پرداخت اوليه توسط سفارش دهنده هستند و همچنين قابلیت شارژ مجدد ندارند به اين معنی که پس از پايان اعتبار اوليه بلامصرف خواهند بود و يکی از انتخاب های ايده آل برای هديه دادن به ديگران هستند.

 

کارت های عمومی عمدتاً توسط بانک ها و سرویس دهندگان دريافت و پرداخت مالی (پولی يا اعتباری) صادر می شوند. استفاده از اين نوع کارت ها محدود به شرکت يا محصول و برند خاصی نيست و دارنده کارت می تواند معادل اعتبار شارژ شده در کارت، هزينه های خريد خود را (شامل هر نوع محصول يا خريد از هر فروشگاه) مشروط به آنکه درگاه پرداخت مربوط به صادرکننده آن کارت را داشته باشد، پرداخت نمايد. حتی این محدوديت نيز توسط بسياری سرویس دهندگان دريافت و پرداخت مالی برطرف شده است و با تعريف ارتباط های هماهنگ شده بين سرویس دهندگان مختلف، صاحب کارت ديگر مجبور نخواهد بود کارت اعتباری از نوع عمومی را صرفاً در درگاه پرداخت صادر کننده همان گيفت کارت استفاده کند و درگاه ساير سرويس دهندگان پولی و اعتباری نيز به او پاسخگو خواهند بود که در اين حالت معمولاً مبلغ اندکی علاوه بر هزينه خريد کالا به عنوان کارمزد بین بانکی يا بین دو سرويس دهنده برای جابه جایی پول از کارت کسر خواهد شد. از جمله گیفت کارت های عمومی می توان به گیفت کارت مسترکارت و گیفت کارت ویزا کارت اشاره کرد. 

 

و اما شرکت های تجاری با اهداف گوناگونی از قبیل تبلیغ محصولات خود، معرفی شرکت يا افزایش وابستگی مشتریان به خود ممکن است اقدام به صدور گیفت کارت اختصاصی به نام شرکت يا محصول مد نظر خود نمايند. اين نوع کارت ها بر خلاف کارت های عمومی صرفاً برای خريد محصول از همان شرکت يا برند و يا حتی بعضاً برای خريد يک محصول خاص از يک شرکت تعریف می شوند. به اين معنی که اعتبار شارژ شده اگر در برای خريد محصول يا محصولات شرکت صادر کننده گیفت کارت استفاده نشود، کاربرد ديگری ندارد.

 

از جمله این نوع گیفت کارت ها که امروزه بسیار فراوان و متنوع هستند و تقريباً شرکت ها و فروشگاه های زيادی به اين نوع تبليغ و جذب مشتری از طریق گيفت کارت روی آورده اند، می توان به گیفت کارت آمازون (مختص خريد از فروشگاه های آمازون)، گیفت کارت پلی استیشن (برای خريد بازی ها و محصولات سونی از فروشگاه پلی استیشن)، گیفت کارت ایکس باکس (مختص خريد بازی های ايکس باکس از فروشگاه ايکس باکس شرکت مايکروسافت) و ... نام برد. در برخی کشورها حتی رستوران ها از جمله پيتزافروشی ها نيز اقدام به صدور گیفت کارت های اختصاصی خود می نمايند.  

 

تفاوت گیفت کارت فیزیکی و گیفت کارت مجازی (دیجیتال) چیست؟

گیفت کارت های فیزیکی با شکل و نشان برند صادر کننده کارت به صورت چاپ شده در برخی کشورها در دسترس هستند. روی اين نوع کارت ها که معمولاً دارای تاريخ انقضا هستند، اطلاعاتی از جمله مبلغ اعتبار، کشور صادر کننده، شماره پین و شماره سریال کارت درج شده است. اما گيفت کارت های مجازی يا همان ديجيتال با هدف سهولت توزیع و دسترسی کاربران در سرتاسر جهان، چاپ شده نیستند، معمولاً تاريخ انقضا ندارند و صرفاً يک پين کد استاندارد تعریف شده توسط صادر کننده کارت بوده که پس از خريد آنلاين کارت، توسط فروشنده برای خریدار ارسال می شود و مبلغ اعتبار اين نوع گیفت کارت پس از درج در کیف پول الکترونیکی يا فروشگاه پذيرنده کارت قابل مشاهده و بررسی است.

 

علت متفاوت بودن نرخ ريالی گیفت کارت ها با اعتبار ارزی یکسان در سایت های مختلف چيست؟

مانند هر کالا يا محصول دیگری، نرخ پايه هر گیفت کارت از تبدیل اعتبار شارژ شده در آن گیفت به معادل ريالی آن مقدار ارز حاصل می شود و سپس در زنجیره توزیع و فروش، هزينه های بالادستی شامل حقوق توزیع، کارمزد فروش و مالیات به نرخ پایه افزوده می شود.

 

به عبارت ديگر، مانند فروش هر کالا يا محصول ديگری، فروشنده بر اساس نحوه تامين کالا يا محصول (میزان واسطه ها) و سیاست های فروش (ميزان سود) هزینه های بالادستی را تعيين و به نرخ پايه اضافه می کند. همچنین پارامترهای دیگری مانند کشور مقصد استفاده کارت، سياست های تشويقی برای جلب مشتری و توسعه فروش و موارد مشابه اين می تواند در کاهشی يا افزايشی شدن نرخ فروش گیفت کارت در مقایسه با محصولات مشابه در فروشگاه های ديگر موثر باشد.

 

موضوع ریجن در گیفت کارت ها به چه معناست و ریجن های مختلف چه فرقی با هم دارند؟

از آنجاکه گيفت کارت برندهای تجاری حاوی اعتبار ارزی ديجيتال است، از اينرو شرکت های صادرکننده اين کارت های اعتباری معمولاً برای مديريت اهداف تجاری خود و سهولت استفاده کاربران، بر اساس کشورهای هدف، نسبت به تعيين واحد پولی ارز گيفت کارت اقدام می کنند.

 

به عبارت ديگر، به ازای کشورهای مختلف گيفت کارت با واحد پولی همان کشور صادر می کنند تا کاربران با واحد پولی کشور خودشان به سادگی بتوانند گيفت کارت مدنظر خود را خريداری کنند. تا اينجای مطلب در کشورهایی که گيفت کارت با ريجن آنها توليد و توزيع می شود، ظاهراً تفاوت خاصی برای استفاده کنندگان گیفت کارت وجود ندارد؛ اما، در ساير کشورها مانند کشور ايران که به هر دليل از جمله وجود تحريم های مالی گيفت کارت به نام اين کشورها صادر نمی شود، تفاوت جدی تر می شود و کاربران مجبور هستند با تبديل پول خود به واحد پولی ديگر برای تهيه گیفت کارت اقدام کنند.

 

و برای اين منظور نرخ تبديل ارز و تفاوت دسترسی پذيری به ارزهای مختلف، پارامترهایی است که نرخ نهايی تهيه گیفت کارت را برای کاربرانی چون ما که در کشور ايران هستيم، تعيين می کند. چراکه گيفت کارت برخی ريجن ها با توجه به شرایط ياد شده قدری ارزان تر خواهد بود.

 

حال چالش جدی تری طرح می شود و آن اينکه آيا گيفت کارت با هر ريجنی مناسب استفاده ما خواهد بود؟ پاسخ خير است. و اين دقيقاً بستگی دارد به حساب کاربری (اکانت) شما در بازی، کنسول يا فروشگاه مدنظر که با په ريجنی ساخته شده است. یعنی دقيقاً باید ريجن اکانت شما با ريجن گيفت کارت شما برابر باشد وگرنه گيفت کارت شما بلا استفاده خواهد بود. 

تاریخ انقضای گیفت کارت

 

تاریخ انقضای گیفت کارت را چگونه بررسی کنم؟

گیفت کارت های فیزیکی معمولاً دارای تاریخ انقضا هستند که اين تاريخ بر روی کارت چاپ شده است ولی گیفت کارت های ديجيتال عمدتاً بدون تاريخ انقضا صادر می شوند و از اين رو کارت های ديجيتال معمولاً برای هديه دادن به دوستان و آشنايان مناسب تر هستند.

 

نکته مهم در خريد گیفت کارت بازی ها و ديگر سامانه های سرگرمی اين است که شما پس از خريد گيفت کارت قاعدتاً حساب کاربری خود را با استفاده از آن گیفت کارت در کنسول يا سامانه مربوطه شارژ (ريديم) می نمائيد و لذا اعتبار موجود در گيفت کارت به حساب کاربری شما منتقل می شود. پس نگرانی از منقضی شدن گیفت کارت وجود ندارد.

 

چگونه می توانيم از اعتبار فروشنده و گیفت کارت خریداری شده، مطمئن شويم ؟

در دنیای واقعی که به طور طبیعی خريدار می تواند به صورت چهره به چهره فروشنده و کالای مورد نظر خود را ارزيابی و انتخاب نمايد، شاخص هایی از قبيل موقعيت مکانی و شهرت فروشنده، ميزان رضايت از شرایط فروش و کيفيت خریدهای قبلی در فرآيند خريد موثر هستند؛ اما در دنيای مجازی که خريدار و فروشنده کيلومترها با يکديگر فاصله دارند و خریدار کالا و خدمات مدنظر خود را به صورت غيرحضوری از روی عکس و مشخصات آن شناسایی و انتخاب می نمايد، پارامترهای تصميم گيری برای اعتبارسنجی فروشنده و کيفيت محصول و ارائه خدمت متفاوت و متعدد است. 

 

فارغ از اینکه شرایط فروشگاه آپ کارت چقدر با استانداردهای زير همپوشانی دارد و ما تا چه میزان توانسته ايم آن ها را رعايت نموده و اعتماد شما دوست گرامی را جلب نمائيم، اما صادقانه مهمترين گزینه های درخور توجه مشتریان قبل از خريد در فضای مجازی به شرح زير است:  

 

  1. هويت فروشگاه و فروشنده: نام تجاری در دنيای حقيقی اصالت داشته باشد و فروشنده، خود و فروشگاه را به صورت شفاف و دقيق معرفی نمايد. رسمیت و اعتبار فروشگاه زمانی قابل اعتنا و پيگيری است که توسط يک شرکت معتبر رسمی (دارای شماره ثبت) پشتیبانی شود. در اين راستا صحت نام و يکتا بودن آدرس اينرنتی سايت خيلی مهم است، برخی سايت ها با شبيه سازی نام سايت فروشگاه های معروف و الگوبرداری از هويت بصری و رنگ بندی آن ها و يا استفاده از آدرس های متعدد و متفاوت در صفحات مختلف فروشگاه مجازی، شرایط فريب مشتری را فراهم می کنند که بايد با دقت به آن توجه داشته باشيم.
  2. پاسخگوبودن فروشنده: به هر ترتیب ممکن است شما بخواهيد در فرآيند خريد (قبل يا پس از خريد) با فروشنده ارتباط برقرار کنيد. معمولاً فروشگاه هایی که از کيفيت کالا يا خدمات خود اطمينان ندارند و متعهد به پاسخگويی نيستند، با ظرافت هایی از دسترس مشتری پنهان می شوند و اساساً مسيرهای ارتباطی را فراهم نمی کنند يا در اين راستا به صورت مبهم (مثلاً اعلام تلفن همراه به جای تلفن ثابت يا درج شماره تلفن و سایر اطلاعات در جایی دور از ديد کاربر) عمل می کنند. معمولاً آدرس، تلفن ثابت، پيامگير و ايميل حداقل امکانی است که بايد فروشگاه و فروشنده به عنوان درگاه ارتباطی خود داشته باشد.
  3. امنيت فضای کسب و کار: از آنجاکه خريد در فضای مجازی مستلزم ايجاد پروفايل کاربری و پرداخت هزينه از همان طريق است، وجود تعهدنامه حفظ محرمانگی اطلاعات شخصی کاربران، حفظ امنيت سايت (SSL)، درگاه پرداخت معتبر، مشخص بودن نحوه و زمان تحويل سفارش، مشخص بودن مقررات مرجوع نمودن سفارش و مواردی از اين دست از ضرورياتی است که بايد توسط فروشنده تمهيد شده و در منظر مشتری باشد.
  4. مجوزهای کسب و کار: سامانه های تجارت الکترونیک و حتی کسب و کارهای حقيقی که در فضای مجازی هم فعاليت می نمايند، مستلزم دريافت مجوزهایی از جمله نماد اعتماد تجارت الکترونيکی، نماد طلايی ساماندهی فضای مجازی و (متناسب با نوع کسب و کار) برخی مجوزهای صنفی ديگر هستند.
  5. طراحی فضای کسب و کار: طراحی های پيچيده و تو در تو که مشتری 
  6. نظر و توصيف کاربران: تا اينجا هر آنچه گفته شد مواردی است که صاحب کسب و کار از خود ارائه می کند که در فضای مجازی اين همه برای جلب اطمينان مشتری لازم است اما کافی نيست و کيفيت محصولات و خدمات فروشنده را می توان از بررسی نظرات کاربران و توصيف ايشان از تجربه خريدهای قبلی هم به دست آورد. البته اگر فروشگاه يا وب سايتی تازه تاسیس باشد کم بودن تعداد نظرات کاربران ذيل صفحات فروش (در اوايل کار) امری بديهی است. 

 

سایت های برتر و معتبر فروش گیفت کارت و خدمات پرداخت بین المللی کدام ها هستند؟

شرکت تجارت الکترونيک آسان پرداز فراگير با شماره ثبت 608470 که سال ها در زمينه های مختلف تجارت الکترونيک در عرصه فضای مجازی تجربه اندوخته است و با اطمينان از اصالت خود و محصولات عرضه شده در فروشگاه اينترنتی آپ کارت، سایت های درخور توجه و مقايسه با خود را به ترتيب زير می داند:

  1. ايرانيکارت
  2. زيماپی
  3. موبوگيفت
  4. گيفت کارت 98
  5. آسان کارت

   

۵
از ۵
۱۴ مشارکت کننده

جستجو در مطالب

محمدامین گفت:
ممنون از مطلب جامع و مفید شما، با اين توضيحات چگونه ممکن است در برخی سایت ها گیفت کارت های دارای تخفیف های جالب و ارزان قیمت با ادعای معتبر بودن ارائه می شود ؟؟!
    مدیریت گفت:
    دوست عزیز با تشکر از همراهی شما، اگر فرض کنیم اين مدل گیفت کارت ها معتبر باشند دلایل مختلفی برای ارزان قیمت بودن آن ها می توان تصور نمود. شايد فرد گیفت کارت را به صورت هديه دریافت کرده يا برایش بلااستفاده است و لذا آن را به صورت ارزان و زير قیمت برای فروش می گذارد يا ممکن است گیفت کارت هایی که دارای تاريخ انقضا هستند، قبل از باطل شدن با تخفیف فروخته شوند و ...

ديدگاه های شما

سبد خرید

رمز عبورتان را فراموش کرده‌اید؟

ثبت کلمه عبور خود را فراموش کرده‌اید؟ لطفا شماره همراه یا آدرس ایمیل خودتان را وارد کنید. شما به زودی یک ایمیل یا اس ام اس برای ایجاد کلمه عبور جدید، دریافت خواهید کرد.

بازگشت به بخش ورود

کد دریافتی را وارد نمایید.

بازگشت به بخش ورود

تغییر کلمه عبور

تغییر کلمه عبور

حساب کاربری من

سفارشات

مشاهده سفارش